Nyheter

Valeheia's Pawnee ble kåret som nr 3 årets unghund NISK Hordaland, og som nr 3 årets AK hund. Flott og hevde seg i begge klasser på et år.

Vår egen Neadalens Super-Liga (Neadalens Super-Belle - Valeheia's Killakee) fikk 1 pr. AK på skog 23.11.13 på Os 2. Endelig satt den etter flere flotte 2 pr AK, hun også 2 pr. AK på Kongsvold 01.09.13. hun var dagens søker, feilfri, og hadde 4 fuglearbeid uten reis.

 

1 Premiekritikken:

Liga jakter utmerket i vekslende skogsterreng, holder meget stor fart, pen stil og lett livlig aksjon. Revierer særdeles fornuftig i flott samarbeid med fører. Blir borte i biotop, finnes i stilfull stand, reiser djervt og presist rugde fra avstand. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Fortsetter sitt glimrende søk ut dagen, med forrykende intensitet, og tildeles 1 pr. AK.

5,5,- 4,4,4. i tallkarakter, presisjon 4 reis 6. dommer Rune Skeie

 

Valeheia's Laica (Valeheia's Yuma - Valeheia's Killakee) fikk en flott 3 pr. AK på Hovden 31.09.13. Eiere er Helga og Kjell Hansen

Vår egen Valeheia's Pawnee (Valeheia's Yuma - Neadalens Djærven) fikk 06.04.13. 1 pr. UK.!!! på Hovden. Og den fikk hun etter overbevisende innsats med 2 flotte fuglearbeid. Det var en kjempeflott dag for oss.

Hun fikk også 2 pr. UK på Filefjell 15.03.13.

 

1. Premiekritikken:

I motvind i tung snø viser Pawnee stor arbeidsmoral og dekker terrenget i store slag i god kontakt. Fortsetter senere sitt prima søk, sjanse på rype.

Stand, justerer til ny stand, rype letter presis foran, rolig i oppflukt og skudd. Senere stand, avanserer til ny stand. Reiser villig rype og er rolig i oppflukt og skudd.

En svært tiltalende unghund som idag tildeles 1 pr. UK.

5,5,6,4,4,4. 65 min Presisjon 4 på begge fuglearbeidene, og 5 på reis.

Dommere: Roar Karlsen og Øystein Heggelund Dahl

 

Vår egen Neadalens Super-Liga (Neadalens Super-Belle - Valeheia's Killakee) fikk 3 pr. AK på Hovden 08.03.13., og 2 pr. AK på Filefjell 15.03.13.

Vår egen Valeheia's Pawnee debuterte i AK med 2 pr. AK på Rjukan 24.08.

Hun fikk på nytt 2 pr. AK på Kongsvold 01.09.

Valeheia's Bella Quattro (Valeheia's Yuma - Neadalens Djærven) til Tore Wollan fikk 1 Pr. UK 23.09. i Ljørdalen. Kjempeflott!!! Gratulerer så mye!

 

Bella Quattro og Tore hadde også en flott jakt, og Tore fikk felt flere ryper for Bella.

 

En flott dag på utstilling på Vestlandets Fuglehundfestival idag, Kennel Valeheia fikk HP i oppdretterklassen. Vår egen Valeheia's Pawnee (Yuma - Djærven) fikk Excellent og 1konk, hennes brødre Charlie og Yochi fikk begge Very Good. Vår Sioux (Yuma - Killakee) fikk Excellent, CK og Res.Cert. Hennes søster Laica fikk Excellent, CK og Cert.

Valpetreff/samling for valpene etter Yuma-Djærven. Helgen 09-10.6 hadde vi valpetreff for dette kullet. 5 av 7 valper møtte, dette synes vi er flott. hele helgen ble svært vellykket.Været var kjempebra, akkurat passe varmt for å holde på med dressur og duetrening. Lørdag kveld koste vi oss med grilling.

Kjempepositive deltakere, Tore, Anne og Terje med Bella var sporty og tok turen helt fra Løten. Det var svært kjekt å treffe alle hundene igjen, og alle hadde flott utvikling i løpet av de 2 dagene, mye tallent her.

Neadalens Super-Liga (Neadalens Super-Belle - Valeheia's Killakee) fikk 2 pr AK på Geiloprøven 14.04.

Valeheia's Leia(Yuma-Killakee) til Kimberly Anne Tvedt og Rune Skeie fikk idag 13.11.11. en flott 2 pr. AK skog på Os, på rugdeprøven, gratulerer så mye.

Valeheia's Killakee, reiste i går til rypehimmelen. Killakee, eller Keen som han kaltes til daglig, har vært en helt spesiell og unik hund, han har hatt unike egenskaper, spesielt når det gjelder jakt og fuglebehandling. Hans eier Roald Kjellevold, har hatt utrolige gleder på jakt med Keen i alle disse årene. Keen var en eminent jeger, som tidlig viste sine utrolige rapport egenskaper, spesielt på skog.

Han har også markert seg sterkt i prøvesammenheng, og er den mestvinnende hund på skogsfuglprøver. Han har 20 stk 1PR AK skog, 8 av disse med ÆP. Han toppet sin prøvekarriere som vinner av NM skog i 08, og vinner av rugdepokelen. I tillegg har han mange og svært høye premier på høyfjell, bla. flere 1VK,og res.cacit. Han var jaktchampion 3,5år gammel.

Vi som oppdrettere har hatt gleden av å følge duoen Roald og Keen i alle disse årene, de har hatt et tett og godt samspill. Keen var en glad og lykkelig hund, med et kjempegemytt, og har hatt et fantastisk hundeliv, med en eier som har fått frem det beste hos ham.

Nå hviler han der hvor den første tiueren ble felt for ham.

 

Keen har også mange meget gode avkom etter seg.

Vår egen fjellets dronning, Tirawa, jakter nå i rypehimmelen. Hun nådde den uvanlige alder av 15 år +. Hun reiste fra oss i midten av juni. For oss har Tira vært en utrolig jeger, og vi har fått jakte med henne i mange år. Vi har utrolige minner om henne, og vil alltid huske de utrolige jaktlige opplevelsene med henne.

Vi gjemmer alle gode minner i hjertene våre.

Da har alle valpene fått nye, gode hjem og er reist fra sin første flokk, vi koser oss med vår herlige prinsesse Pawnee.

Da har alle valpene fått nye, gode hjem og er reist fra sin første flokk, vi koser oss med vår herlige prinsesse Pawnee.

Vår egen Valeheia's Sioux (Valeheia's Yuma - NJCH NMFS08 Valeheia's Killakee) Fikk idag sitt CERT nr 2 på utstillingen på Vestlandets Fuglehundfestival. Hun fikk Excellent,1konk, CK,CERT, 2BTK.

Søstrene Laica og Leia fikk begge VERY GOOD.

Leia er blitt ny godkjent Elitehund og avlstispe i NISK. Leia eies av Rune Skeie og Kimberly Anne Tvedt. Gratulerer så mye!!!

 

Valeheia's Vilja til Fredrik Ingele fikk Very Good på utstilling 19.06. da har 4 søstre gjort det meget bra på utstilling i løpet av de siste ukene.

Gratulerer så mye med STOR-CERT til Valeheia's Laica(Yuma-Killakee) Laica oppnådde på NKK sin utstilling 09.04.11 i Bergen CERT,CK og RESCACIB:))) Kjempebra!!!

Valeheia's Vilja (Yuma-Killakee) fikk lørdag 09.04 en flott 3.PR.AK på Gallokprøven, gratulerer så mye til Vilja og eier Fredrik Ingele!!!!

Yuma er drektig!!! Vi var hos veterinær i em og tok ultralyd, og fikk bekreftet at hun venter valper. Se mer under valpekull.

Vår Yuma er nå parret med Neadalen's Djærven, valpene forventes født ca 15 april.

 

Fantastiske Valeheia's Leia(Yuma-Killakee) Fikk idag 19.11.10. sin 3dje 1 PR. AK skog på Os, utrolig bra!!!! Gratulerer så mye til Rune, Kimberly og Leia:-))))

 

Så tok de jaggu i meg en ny 1 AK skog idag også, 20.11.10. Leia hadde 3 fuglearbeid, og fikk en velfortjent 1 premie. Gratulerer så mye:-))) På kun 2 uker Leia fått 4 x 1 AK skog, utrolig sterkt!!!!

 

Leia ble også vinner av norgescupen i NISK, grattis!!!

 

Valeheia's Leia fikk ny 1 PR. AK skog idag 07.11.10. Gratulerer så mye!!!! 2 x 1AK på 2 starter, utrolig sterkt:-))) Hun ble også kåret til prøvens beste hund,og beste 2åring, kjempesterkt!!!!

Valeheia's Leia (Yuma - Killakee) fikk idag 06.11.10. 1 Pr. AK på skogsfuglprøve i Egersund, på sin første ak-start. Eier Rune Skeie og Kimberly Anne Tvedt. Gratulerer så mye til Rune, Kim og Leia, Kjempeflott:-)))

Yes!! Vår Neadalen's Super-Liga (Super-Belle - Killakee) har HD A, hun er nr 7 av 9 i kullet som er røntget, og alle som er rtg har A-hofter, kjempeflott:-)))

Valeheia's Alpha (Tirawa - Zimbad) fikk en ny 2 Pr. Ak 24.10, gratulerer så mye Alpha og Per Øystein Vegsgård!!

Vår Yuma er nå frisk, hun har ikke vært seg selv i 1,5 - 2år, vi hadde hatt henne til veterinær flere ganger uten at de fant ut noe. Mnd skiftet mai/juni ble hun virkelig syk med store balanseproblem. Det så ut til å være noe nevrologisk. Vi mistekte hele tiden Borelia, noe vet. ikke var enig i. Men hun ble satt på kraftig antibiotikakur i mange uker. Og hun er nå blitt svært frisk. Hun er sitt gamle jeg, og har vært svært god på jakt. Så det kan være viktig å tenke borelia når hundene blir syke. Dette fikk heldigvis en lykkelig slutt for oss og Yuma.

Vår Super-Liga (Super-Belle - Killakee) fikk 3 Pr Uk på Kongsvold 04.09.2010. Dette synes vi var svært hyggelig, hun er her bare 1 år gammel, dette lover svært bra for vinteren:))

Jaktpremierte hunder første høstprøvehelgen:

Vår egen, Valeheia's Sioux, Su, (Yuma-Killakee) fikk en flott 2pr. AK 22.08.10. I Raggsteindalen.

Valeheia's Shira (Tirawa-Zimbad) fikk en flott 3pr. AK 23.08.10 i Raggsteindalen. Eier Bengt Opsanger.

Her er vårt nye håp, Neadalen's Super-Liga. Hun er etter NJCH Neadalen's Super-Belle og NJCH NMFS-08 Valeheia's Killakee. Vi har kjøpt en herlig tispe som nå er 10mnd. Våre gode venner Torgeir og Kristine Møst kjøpte henne tilbake pga omplassering.Vi synes dette hørtes meget spennede ut, da vi har stor tro på denne kombinasjonen. Kristine kjørte den lange veien fra Selbu til Valen, med Liga og mamma Belle.

Liga er en herlig, trygg og hengiven tispe, som straks fant seg til rette hos oss, og ble tatt godt imot av resten av flokken.

Hun er glad og koser seg spesielt med sin halvsøster Su. Hun er en glad bærer, og er sååå stolt når hun kommer med pinner og liknende.

God-jenta, Neadalen's Super-Liga, vårt nye håp.

Vår egen Su, var i helgen på Vestlandets fuglehundfestival, og hun stilte på utstillingen lørdag 29.05. Der fikk hun beviset for at hun også er vakker. Hun fikk 1BK, 1BKK, CK,CERT.

I tillegg fikk også hennes søster Valeheia's Leica 1BK, 2 BKK, CK. Gratulerer så mye til Leica, Helga og Kjell.

 

Utstillingskritikken: Passe stor, meget god type, godt hode, god over/underlinje, litt avfallende kryss, gode vinkler/benstamme, god pels/farge, litt høyt halefeste, paralell foran/bak, meget gode bevegelser.

Kennel Valeheia sender store gratulasjoner til Heidi og Jon Berger som lørdag 20.03.2010 fikk en knallflott 1PR. UK på Tjædejon's Arja. Arja fikk 1 UK på sin første jaktprøvestart, utrolig bra!!!

Arja er fra deres eget oppdrett, og mor er Valeheia's Hera og far er Imingen's LZ Toy. Det blir ekstra hyggelig å kunne gratulere Heidi og Jon som begge har slitt med alvorlig sykdom de siste årene.

 

GRATULERER SÅ MYE:-)))

Gratulerer til Valeheia's Leia (Yuma-Killakee) med 3 pr. UK på Hemsedal 13.03.2010. Vi sender gratulasjoner både til Leia og eiere Rune Skeie og Kimberly Anne Tvedt. Dette er Leia sin 3dje UK premie.

Valeheia's Laica (Yuma-Killakee) fikk i dag sin første jaktpremie, hun fikk en meget flott 2.pr. UK på Mjølfjell 07.03.2010 GRATULERER!!! så mye både til Laica og eiere Helga og Kjell Hansen.

Kjempebra, spesielt med tanke på forholdene, ekstremt tungt føre, der hundene virkelig må slite for å klare å komme seg frem.

Som oppdretter synes vi det er spesielt kjekt, Laica er Helga og Kjell sin første fuglehund, og de har vært ivrige, positive og stått på, de har vært med på alle valpetreff, og samlinger, og da er det så inderlig fortjent når de lykkes.:-)))

Vi gratulerer Valeheia's Vilja(Yuma-Killakee) og eier Fredrik Ingele som vinner i UK-klassen i klubbmesterskapet i Sør-Varanger Jeger og fiskerforening i dag 28.02.2010.

Kjempeflott prestasjon, lover godt for fremtiden. Sioux gratulerer så mye:-)

Valeheia's Laica ble nr 3 i UK klassen i Bergensdekkenet 30.01. Gratulerer så mye til Laica og eiere Helga og Kjell Hansen.

Ny 1 pr. AK m/ÆP og vinner av rugdepokalen.

1AK nr 20, nr 8 med Ærespremie.

Han er bare helt utrolig!!!!

Keen hadde 2 fuglearbeid og 1 med rapport, og ble den verdige vinneren av rugdepokalen.

 

Gratulerer så fantastisk mye, KEEN og ROALD!!!!

 

Keen ble også med dette historisk, han har oppnådd 80 championatpoeng på skog, og er den hunden som har flest 1pr AK med ÆP.

 

Fantastiske Killakee med 1 AK med ÆP lørdag 14.11. og ny 1 AK søndag 15.11. Disse premiene fikk han på skogsfuglprøve på Os.

Keen tok denne helgen sin 19 1AK, og den 7 med ÆP.

Vi som oppdretter gratulerer duoen Keen og Roald med disse utrolige prestasjonene!!!

Både vi og datteren Sioux er meget stolte.

Vår kjære, snille gode Zuni måtte forlate oss igår 10.12.09. Hun ble dessverre syk, og skrantet de siste ukene. Zuni vil vi minnes som den snille, kjærlige hunden hun var, vi har mange flotte gode minner om henne. Mange flotte turer i skog og fjell, flotte jaktopplevelser, utallige gleder.

Akkurat nå er det tungt, og alltfor stille i huset.

Zuni var den hunden vi ofte tok med oss på besøk til tantebarna, de lekte med henne, kledde på henne og koste med henne.

Tusen takk kjære Zuni for alle flotte minner og stunder. Sov godt nå.

Nå er 5 av valpene etter Yuma og Killakee HD-fotografert, og alle disse har A-hofter. Det er kjempebra!!! Disse er Rosa Lind, Sioux, Leia, Laica og Ella.

 

Valeheia's Shira (Tirawa -Zimbad), til Bengt Opsanger fikk 2 pr. AK på Geilo 29.08.09, og 3 pr. AK på Sjoa 05.09.09.

 

Valeheia's Alpha (Tirawa - Zimbad) til Per Øystein Vegsgård fikk 2 pr. AK på Geilo 30.08.09.

 

Valeheia's Pawnee fikk en flott 2 Pr. AK på Raggsteindalen 22.08. Og en ny 2 Pr. AK på Kongsvold 07.09.

Samlebilde fra v Arild og Charlie, Håkon og Yochi, Tor Inge og Pippi, Inger-K med Yuma og Pawnee, og Tore med Bella.
Leia og Rune
Keen apporterer 2 ryper samtidig. Foto Roald Kjellevold
Vår kjære Tira, på sine gamle dager.
Stolt og vakker frøken med sine sløyfer og rosetter.
Valeheia's Laica
Valeheia's Vilja
Leia og Rune
Valeheia' Leia på duetrening
Neadalen's Super-Liga stand på due.
Intens stand på duetrening i terrenget
Su i vinterstand.
2 stolte jenter som akkurat har fått sin velfortjente 1 pr. UK,   Heidi og Arja
Leia i stand på duer på valpetreffet juli 2009
Laica på duetrening på valpetreffet sist sommer.
Valeheia's Vilja (foto F.Ingele)
Keen og Roald med pokalen